6 kavos desertų receptai: vakarėliui ar pertraukėlei su kolegomis
Dažnai kava mėgaujamės paprastai – tiesiog geriant ją iš puodelio. O jeigu pabandytumėte juoda kava papildyti desertus arba paruošti kiek kitokius kavos gėrimus nei šalta ar latte kava? Siūlome Jums 6 „skanius” receptus, kurie tikrai pradžiugins kolegas darbo pertraukėlės metu ar nustebins jūsų šventės svečius.
1. Tikriems mojito mėgėjams – naujas skonis su kava!
Mėgstate Mojito? Siūlome pamėginti naują variantą su kava! Šiuo gėrimu gerai atsigaivinsite, jį paprasta pagaminti biure ar namuose.
Jums reikės:
-
80 ml NESCAFÉ® kavos.
-
1 vieneto laimo.
-
Mėtinio sirupo.
-
Trinto ledo.
-
Kelių mėtos lapelių.
Gaminimo būdas
Paruoškite 2 puodelius espresso kavos*. Jai atvėsus, pilkite ją ant ledo ir palikite pastovėti. Į stiklinę, kurioje patieksite gėrimą, įmeskite kelis mėtos lapelius ir du laimo ketvirčius. Laimą ir mėtas galite dėti pagal skonį – vieniems patinka stipriau jausti šį gaivumą, kitiems pakanka lengvo skonio. Į ruošiamo gėrimo stiklinę įpilkite mėtinio sirupo – užteks kelių arbatinių šaukštelių. Supilkite kavos ir trinto ledo mišinį į stiklinę su mėtomis, laimu ir sirupu. Na, ir paskutinis žingsnis – įsidėkite šiaudelį, gėrimą kiek pamaišykite ir mėgaukitės gaivios vėsumos ir kavos mišiniu.
2. Italijos skonis puodelyje – kavos šlakeliai tiramisu deserte
Jeigu Italija yra Jūsų svajonių šalis arba tiesiog mėgstate šios šalies skonius, tikrai susigundysite namie ar biure pasigaminti lengvai paruošiamą desertą. Šįkart siūlome tiramisu valgyti ne iš lėkštės, bet pagaminti puodelyje, kad dar labiau jaustumėte kavos aromatą ir skonį. Pradėkite rytą su kavos desertu!
Jums reikės:
-
40 ml NESCAFÉ® kavos.
-
100 ml grietinėlės.
-
1 šaukštelio kakavos.
-
Amareto sirupo.
-
Keli krekeriai ar kiti sausainiai.
Gaminimo būdas
Paruoškite vieną espresso kavos puodelį. Žinoma, pamatę šį gėrimą-desertą Jūsų kolegos ar draugai tikrai susivilios, todėl rekomenduojame ruošti iškart kelis. Išplakite grietinėlę kartu su amareto sirupu iki standžios masės. Į puodelį su kava dėkite šaukštą grietinėlės – ji turi nenuskęsti, bet gražiai plūduriuoti. Ant viršaus užberkite smulkintų krekerių ar sausainių bei pabarstykite kakavos. Viva Italia!
3. Šalta bananinė kava – atsigaivinimui karštą popietę
Šiltą vasaros dieną ieškome, kaip pasigaminti šaltą kavą. Žinoma, norime daugiau skonių ir kavos pagardintos su priedais. Biure ar namuose tai bus puikus desertas ir skani kava!
Jums reikės:
-
180 ml puodelio NESCAFÉ® kavos.
-
1 banano.
-
Šokoladinio sirupo.
-
Bananinio sirupo.
-
Ledo kubelių.
Gaminimo būdas
Paruoškite kavą ir leiskite jai atvėsti. Jeigu turite galimybę naudoti trintuvą, kavą, bananą, sirupus ir ledo kubelius suplakite iki vientisos masės. Jei trintuvo po ranka neturite, sumaišykite kavą ir sirupus, įdėkite ledo kubelių, o bananą panaudokite papuošimui. Skoniui sustiprinti naudokite daugiau bananinio sirupo.
4. Mėgstate vaisių želę? Jums patiks paruošta su kava!
Vaisių želė – visiems gerai pažįstamas desertas. Ypatingoms progoms paminėti pagaminkite ką nors neįprasto ir nustebinkite draugus gerai žinomą želę praturtinę kavos skoniu.
Jums reikės:
-
2 paruoštų juodos kavos puodelių.
-
130 ml vandens.
-
100 g cukraus.
-
200 ml grietinėlės.
-
1 šaukštelio želatinos.
-
2 šaukštelių rudojo cukraus.
Gaminimo būdas
Paruoškite kavą. 125 ml vandens užvirkite su cukrumi, maišykite, kol cukrus ištirps. Želatiną 5 minutėms užmerkite su 1 šaukštu šalto vandens. Dar neatvėsusią kavą sumaišykite su vandens ir cukraus sirupu, sudėkite išbrinkusią želatiną ir viską gerai išmaišykite. Palikite kiek atvėsti, supilstykite į stiklines ir padėkite atvėsti bent 8 valandoms, kad želatina sustingtų.
Želę galite pagardinti grietinėlės putomis: išplakite grietinėlę su ruduoju cukrumi iki standžių putų ir uždėkite ant sustingusios želės.
Receptas pateiktas iš LaMaistas portalo.
5. Drąsiems kavos mėgėjams – saldžių bulvių latte
Ar kada pagalvojote, jog egzistuoja ne tik morkų ar gilių kava, bet puikiu kavos ingredientu gali tapti ir bulvė? Na, siūlome išmėginti!
Jums reikės:
-
1 vieneto saldžiosios bulvės.
-
1 šaukštelio NESCAFÉ® granulių kavos.
-
200 ml migdolų pieno.
-
1 šaukštelio cinamono.
-
1 šaukštelio rudojo cukraus.
Gaminimo būdas
Gaminant šį gėrimą biure, bulvės kepimui galite naudoti mikrobangų krosnelę. Šakute lengvai subadykite bulvę ir dėkite į mikrobangų krosnelę 3 minutėms. Po to, bulvę apverskite ir kaitinkite dar 3 minutes. Bulvei iškepus, į trintuvą įpilkite pieno, cukraus, tirpios kavos ir kartu sumalkite saldžiąją bulvę. Susidariusią vientisą masę pakaitinkite. Ant viršaus dėl skonio ir estetikos pabarstykite cinamono. Įsidrąsinkite ir ragaukite šią neįprastą, bet labai gardžią latte!
Receptas pateiktas iš Better Homes & Gardens portalo.
6. Tikriems smaližiams – smore su kavos aromatu
Smore – tradicinis vakaro prie laužo desertas, paplitęs Amerikoje ir Kanadoje. Tai tarsi mažas saldus sumuštinis, kurį sudaro pertepti tirpintu šokoladu krekeriai ir viduryje esantis ant laužo keptas zefyras. Siūlome kava pagardintą šio deserto variantą!
Jums reikės:
-
1 pakelio krekerių.
-
1 pakelio zefyrų.
-
40 ml NESCAFÉ® kavos.
-
1 plytelės juodojo šokolado.
Gaminimo būdas
Paruoškite kavos puodelį. Kol kava vėsta, ištirpinkite šokoladą. Patogiausią tai daryti indą su sulaužytu šokoladu pastačius į karšto vandens vonelę. Kai šokoladas kiek pravės, supilkite kavą į šokoladą ir pamaišykite. Metas pasirūpinti zefyrais. Jei turite galimybę zefyrus pakepinti ant laužo ar griliaus – taip ir padarykite. Paprastomis sąlygomis zefyrus apskrudinti galima virš viryklės ar tiesiog pasinaudojus žiebtuvėlio pagalba. Būkite atidūs su atvira liepsna!
Kai visi ingredientai jau paruošti, metas lipdyti sumuštinį. Ant krekerio tepkite išlydytą šokolado ir kavos mišinį, ant viršaus dėkite zefyrą bei viską „užklokite” kitu krekeriu taip pat perteptu saldžiuoju mišiniu.
Kadangi tik kelių šių sumuštinukų Jums tikrai nepakaks, o kur dar kolegos ar šeima, laukiantys paragauti, rekomenduojame smore pasigaminti daugiau. Visgi, tai naujas skonis su kava!
Kad ir kuo pasirinksite nustebinti draugus ar kolegas, nepamirškite, jog prie skanaus deserto visada atsiras vietos geros kavos puodeliui. O jei ji dar ir paruošta geru kavos aparatu – džiaugsitės ypatingu skoniu bei kokybe.