Kavos aparato nuoma viešbučiams: viskas, ką turite žinoti
Nesate tikri, ar jums reikėtų pirkti ar nuomotis kavos aparatą viešbučiui? Šiame gide dalinamės savo žiniomis apie profesionalių kavos aparatų nuomą ir priežiūrą, kad jums apsispręsti būtų lengviau!
Kokį kavos aparatą rinktis viešbučiui?
Viešbučiuose kavos aparatai naudojami trijose vietose: per pusryčius, konferencijų metu (per pertraukėles) bei pagrindiniame bare (pvz., viešbučio restorano bare). Kavos pertraukėlės – esminis metas, kuomet priimami svarbūs sprendimai, mezgamos partnerystės, tad kokybiška ir greitai paruošiama kava yra daugiau nei svarbu.
Granuliniai kavos aparatai
Tiek pusryčių, tiek konferencijų pertraukėlių laikas yra ganėtinai trumpas, tad kavos paruošimo greitis – vienas iš pagrindinių faktorių renkantis kavos aparatą. Todėl tinkamiausi yra granuliniai kavos aparatai, kurie greitai paruošia kavą, o jų priežiūra – itin paprasta. Jums nereikės galvoti apie nuolatinį kavos aparato valymą ar naudoti daug priemonių – tiesiog išeidami namo nakčiai nustatysite automatinio skalavimo funkciją.
Pupeliniai kavos aparatai
Galite rinktis ir pupelinį kavos aparatą, bet tokių aparatų reikės daugiau nei granulinių, maždaug 2–3, kadangi jie kavą paruoš lėčiau nei granuliniai kavos aparatai. Be to, šių aparatų priežiūra sudėtingesnė – jūs turėsite nuolat valyti tirščius bei pildyti produktus. Šio tipo kavos aparatai turi ir daugiau mechaninių mazgų, tad tikėtina, kad jie strigs ir ges dažniau.
Pusiau automatiniai kavos aparatai
Pagrindiniame bare retai būna pusiau automatinių kavos aparatų. Tačiau šie kavos aparatai labai tinka viešbučio lankytojus aptarnauti nakties metu, nes kava pagaminama vieno mygtuko paspaudimu.
O kaip dėl kavos termosų?
Kai kurie viešbučiai pusryčių bei konferencijų metu naudoja kavos termosus. Iš pirmo žvilgsnio tai atrodo kaip logiška ir pigesnė alternatyva, visgi, viešbučio lankytojams apribojama pasirinkimo laisvė (nėra cappuccino, latte, ir kitų pamėgtų kavų). Taip pat abejotina ir kavos gėrimo kokybė, nes negalima užtikrinti tikslaus dozavimo bei optimalios vandens temperatūros.
Kiek kavos aparatų jums reikės?
Rekomenduojame nuspręsti, kiek kavos aparatų jums reikės, pagal vidutinį viešbučio lankytojų skaičių. Pabandykite numatyti kavos išgeriamumą puodeliais (nepamirškite ir sezoniškumo faktoriaus) ir pagal tai apskaičiuokite, kelių kavos aparatų jums reikės. Pavyzdžiui, jeigu viešbutyje pusryčių metu lankosi apie 100 žmonių, tai granuliniai Alegria 8/60 arba Milano 8/60 kavos aparatai kuo puikiausiai užtikrins kokybišką tokio srauto aptarnavimą. Pastarasis aparatas espresso kavą pagamins per 9, cappuccino – per 22, o latte – per 36 sekundes.
Koks turėtų būti kavų pasirinkimas?
Dažniausiai viešbučių lankytojai geria juodą bei kavą su pienu, tačiau, turėdami didesnį gėrimų pasirinkimą, parodysite, kad atsižvelgiate į įvairius gėrimus mėgstančius žmones. Patariame pasirūpinti ir kitomis pamėgtomis kavų rūšimis kaip espresso, cappuccino, latte, bei kitais gėrimais (karštu šokoladu, arbata), kad savo lankytojais pasirūpintumėte kuo geriau.
Savo lankytojams galite siųsti atsiliepimų ir vertinimų formas, kad išsiaiškintumėte, kokių kavos gėrimų jie tikisi besilankydami pas jus. Visgi, patariame su lankytojais ir svečiais šį klausimą aptarti tiesioginio pokalbio metu – taip užmegsite glaudesnį ryšį ir gausite tikslesnę, nuoširdesnę informaciją. Taip pat nepamirškite ir profesionalų pagalbos. NestleProfessional.lt siūlo galimybę redaguoti gėrimų receptūras, galime patarti ir nuotoliniu būdu (telefonu).
Taigi, pirkti ar nuomotis kavos aparatą?
Mes rekomenduojame profesionalaus kavos aparato nuomą. Kodėl? Nes taip paprasčiau. Įsigijus kavos aparatą, visi rūpesčiai tenka aparato savininkui: įrangos kaštai, serviso išlaidos, papildoma kavos tiekėjo paieška, darbuotojų mokymai ir pan. Sudarius bendradarbiavimo sutartį ir nuomojantis kavos aparatą iš kavos tiekėjo (šiuo atveju NestleProfessional.lt) siūlomas visas paslaugų paketas. Jums telieka tik juo naudotis! Su kiekvienu klientu komercinės sąlygos suderinamos atskirai.
Pagrindiniai kriterijai nuomojantis kavos aparatą
Pateikiame pagrindinius aspektus, į kuriuos dažniausiai atsižvelgiama renkantis kavos aparato nuomą viešbučiui.
- Kavos aparato paprastumas naudojantis: priežiūros sudėtingumas (valymas ir pildymas), veikimo greitis ir produktų kokybė.
- Paslaugų paketas: servisas, darbuotojų apmokymai, papildomos viešbučių kanalui skirtos priemonės.
- Bendradarbiavimo sutarties lankstumas.
Su kokiais nesklandumais dažniausiai susiduriama?
Kadangi granulinių kavos aparatų priežiūra ypač paprasta, apie jų priežiūra kartais ir visai pamirštama (ypač esant darbuotojui kaitai). Siekdami to išvengti, NestleProfessional.lt komanda numato dažnesnius serviso apsilankymus. Taip pat vykdome dažnesnę privalomą techninę priežiūrą. Apsilankymo metu primename apie privalomą aparatų higienos priežiūra, papildomai apmokome naujus darbuotojus.
Kodėl verta rinktis nestleprofessional.Lt?
- 80 metų tarptautinės patirties.
- Žinomas produktų prekės ženklas (NESCAFÉ®).
- Visuomet siekiame didesnio veiklos ir kaštų efektyvumo – mūsų kavos gėrimų savikaina nuo 0,09 € už puodelį.
- Siūlome visapusišką sprendimą: aukštos kokybės produkcija (įskaitant skrudintas kavos pupeles), kavos aparatai (nepriekaištingi gėrimai vieno mygtuko paspaudimu), kitos paslaugos (individualūs komerciniai pasiūlymai, techninė kavos aparatų priežiūra (suteikiama per 8 darbo valandas), darbuotojų apmokymai).
- Padedame parduoti. Galime suteikti specialiai NESCAFÉ® kavai sukurtus papildomus aksesuarus pardavimams didinti (puodeliai, lėkštutės) bei plakatus ir meniu.
- Padėsime sudaryti gėrimų meniu ir patarsime, kiek ir kokių produktų jums geriausia įsigyti.
- Siūlome lanksčią bendradarbiavimo sutartį.
Išsinuomokite kavos aparatą viešbučiui jau dabar!